Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Habemus papam


Χτές το βράδυ, μετά από δεκαπενθήμερη ανάπαυλα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, συνεδρίασαν για πρώτη φορά τα νεοεκλεγέντα διοικητικά συμβούλια των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης. Το ζητούμενο; Πρώτ' απ' όλα ποιοί θα εκλεγούν πρόεδροι και δευτερευόντως οι αντιπρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι. Το αποτέλεσμα; Θλιβερή συναλλαγή της ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ. Η παράταξη που σημείωσε τη μεγαλύτερη απώλεια ψήφων κατά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, η ΠΑΣΚ, που στην Ε' ΕΛΜΕ μόλις και μετά βίας εξέλεξε δεύτερο σύμβουλο από τη δεύτερη κατανομή, κατόρθωσε να αναδείξει πρόεδρο με τις ψήφους της ΔΑΚΕ, αποκλείοντας την μέχρι σήμερα απολύτως επιτυχημένη πρόεδρο Άννα Ρογδάκη της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Το αντίτιμο της συναλλαγής; Η παραχώρηση των ψήφων της ΠΑΣΚ προς τη ΔΑΚΕ στις άλλες ΕΛΜΕ, ώστε να εκλεγούν οι πρόεδροι της ΔΑΚΕ και να αποκλειστούν κατά το δυνατόν οι υπόλοιποι.

Σημεία των καιρών; Αδυναμίες του συστήματος ανάδειξης των οργάνων; Αποτυχία της πολιτικής αντίληψης, που θέλει το μαζικό χώρο του συνδικάτου αυτόνομο και ανεξάρτητο από τα πολιτικά κόμματα; Μήπως είναι όλα αυτά πικρές αλήθειες, που δεν τολμούσαμε μέχρι χθές να τις ακουμπήσουμε;

Γιατί θα πρέπει αίφνης να αναδειχτούν πρόεδροι οι πλέον ασήμαντοι, οι απόντες από τη ζωή του σωματείου, οι αμέτοχοι στους αγώνες του κλάδου, οι συνοδοιπόροι της εξουσίας στη λεωφόρο του νεοφιλελευθερισμού, οι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων; Πως μπορούν να σταθούν πρώτοι μέσα σ' ένα εκπαιδευτικό κίνημα εκείνοι ακριβώς που καταψήφισαν τις αποφάσεις του συνεδρίου του; Ή μήπως αυτή ακριβώς ήταν η σκοπιμότητα της επιτευχθείσης συναλλαγής μεταξύ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, δηλαδή να εμποδιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο η υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου;

Άς είναι έτσι λοιπόν, όπως το καθόρισαν τα μικρά χθεσινά ψηφοδέλτια, που στο τέλος των ψηφοφοριών κάηκαν στη σόμπα της ΕΛΜΕ, αναδίδοντας ένα αραιό καπνό από την καμινάδα, ανίσχυρο γιά να ζεστάνει τις καρδιές μας και τις μηχανές του κινήματος, έναν καπνό που απλά και μόνο σηματοδοτεί την σιδερένια απόφαση των δύο κυβερνητικών παρατάξεων να καταπνίξουν κάθε προσπάθεια αυτονόμησης του εκπαιδευτικού κινήματος. Εμείς οι υπόλοιποι ξέρουμε καλά ότι Η ΕΛΜΕ ΔΕΝ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ. Ξέρουμε ότι οι συνάδελφοί μας μαθαίνοντας τα νέα θα κουνήσουν και πάλι το κεφάλι τους, θα σταθούν κριτικά απέναντι στην εξέλιξη αυτή και θα συνεχίσουν σιωπηρά και υπομονετικά το έργο τους. Ξέρουμε ότι αντιστέκονται και περιμένουν. Περιμένουν την επόμενη ευκαιρία γιά να δείξουν ότι – ανεξάρτητα από το πρόσωπο και την κομματική ταυτότητα του προέδρου – Η ΕΛΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, οι στρατευμένοι εργαζόμενοι στη δημόσια εκπαίδευση, οι μάχιμοι της καθημερινής πράξης.

12 σχόλια:

Άννα Ρογδάκη είπε...

Συναλλάσσομαι, συναλλάσσεσαι, συναλλάσσεται...

Απ΄'οτι φαίνεται η διάθεση των εκλεγμένων μελών της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ στα Διοικητικά Συμβούλια είναι να συνεχίσουμε την ανάπαυλα των Χριστουγέννων μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα! Μόνο που και αυτή τη φορά κάνουν λάθος! Θα τους ξεπεράσουμε. Θα τους αφήσουμε στα γραφεία τους και στις συναλλαγές τους και θα τραβήξουμε μπροστά. Γιατί ξέρουμε καλά και το αποδείξαμε και στις τελευταίες κινητοποιήσεις ότι η αντίδραση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αυτή τη στιγμή έχουν σα στόχο τους να κρατήσουν τους μισθούς μας κάτω από το όριο της φτώχειας και να μας στέλνουν στο σχολείο μέχρι τα εβδομήντα μας δεν γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων με συναλλαγές, καφέ και διευκολύνσεις αλλά στους δρόμους. Εκεί που μάθαμε να διεκδικούμε τόσα χρόνια.
Και ευτυχώς που οι ΕΛΜΕ δεν ισούνται με τον πρόεδρό τους. Γιατί τότε θα κάναμε μιά ολόκληρη χρονιά ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Και δύο ερωτήματα (ρητορικά,είναι η αλήθεια, γιατί δεν ελπίζω ότι θα πάρω απάντηση!): Πόσο "καυράγιο" χρειάζεται κανείς, όταν είναι μια ολόκληρη χρονιά απών από τους συναδέλφους και τα προβλήματά τους, να "καταδέχεται" να βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος και να "εκλέγεται"; Και σε πόσα σωματεία πρέπει να είναι κανείς πρόεδρος για να ελπίζει ότι στις επόμενες εκλογές θα εκλεγεί δήμαρχος ή ότι άλλο έχει ανάγκη;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την Ρογδάκη.Ποιόν είδαμε συνάδελφοι στα σχολεία μας εκτός από τη εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συνεργασίας?Σε ποιόν πρόεδρο θα απευθυνθούμε όταν αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα? Σε ένα πρόεδρο που τη προηγουμενή χρονιά ήταν απ΄ν αππό τη θέση του γραμματέως που κατείχε? Ή θα περιμένουμε από τον τωρινό γραμματέα-αποσπασμένο σε γραφείο βουλευτή της κυβέρνησης να πάει ενάντια στη συντηρητική και αντιλαική πολιτική του ΥΠΕΠΘ.Αίσχος!!!

Ανώνυμος είπε...

"Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι
κάποτε μου 'δινες μόνο τη χαρά
μα τώρα πνίγεις την χαρά στο δάκρυ
δε βρίσκω άκρη δε βρίκω γιατρειά"

Δηλαδή , συνάδελφοι (και φίλοι) της Αγωνιστικής Συνεργασίας ,όσο διαρκούσε το ειδύλλιό σας με την ΠΑΣΚ δεν υπήρχε πρόβλημα;
Η συνεργασία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ούτε με ξενίζει ούτε μου ξινίζει. Δυο κυβερνητικές παρατάξεις με τα στελέχη τους χωμένα σε κάθε χώρο της διοίκησης συνεργάστηκαν. Ε και;
Εσείς όμως; Μήπως πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας και να σταματήσετε επιτέλους να συνεργάζεστε μαζί τους;

ΥΓ το σχόλιο μοιάζει φαρμακερό , αλλά στην πραγματικότητα είναι "εποικοδομητική κριτική"

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο λίνκ ίσως φανεί μα αν τ' ανοίξεις μέσα, λέει για αυτούς που δίνουνε μόνο στο χρήμα μπέσα...

http://www.protovoulia.net/ps_061219.htm

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι εκ παραδρομής λάθος το λίνκ σας έδωσα -δε θα ΄χεις λάθος επι-πόλαιο αν με πείς- μικρή η ζημιά μου ευτυχώς και όχι σαν την άλλη- το λίνκ το πρέπον έρχομαι και δίνω παρευθύς ορίστε πάλι

http://www.protovoulia.net/Psifisma_D_ELMETh_Dec07.htm

Ανώνυμος είπε...

δεν χώρεσε καλά και δεν ανοίγει, το δίνω πάλι κι απ΄αλλού...

http://www.protovoulia.net/Psifisma_D_ELMETh_Dec07.htm

http://www.edra.gr/modules1.php?name=News&file=article&sid=31202

http://www.esos.gr/82/deyterovathmia/3015.htm

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΘΥΝΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ

«Ειλόμην αν αδικείσθαι ή αδικείν»

-ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ-
το όλον εδώ:
http://users.thess.sch.gr/veccio/AXIOLOGHSH.htm

και εδώ:

http://www.edra.gr/modules1.php?name=News&file=article&sid=31355

...

Ο Δάσκαλος αναπόδραστα θα στηρίξει (και κατ' αναλογίαν ενδέχεται να στηριχθεί από) το πρωτοβάθμιο συλλογικό μας όργανο. Θα δώσει σκληρόν αγώνα για να ξανασηκώσει όρθιο τον Σύλλογο των Διδασκόντων. Υπ' αυτό το ακλόνητο πρίσμα, οι συνάδελφοι που θέλουν να συμβάλλουν από επιτελικές θέσεις στην ευόδωση της Παιδείας, οφείλουν να σεβαστούν ακόμα και τις "κακώς κείμενες" αποφάσεις τις «μικρής τους πόλης».

Παράλληλα οι υποψήφιοι συνάδελφοι για τις όποιες επιτελικές (της Παιδείας) θέσεις πρέπει να δώσουν την μάχη των όποιων «συνεντεύξεων» για να αξιολογήσουν αυτοί πρωτίστως αλλά και να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της θεσμικά σεβαστής και κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής και διοικητικής πυραμίδας. Μ' αυτόν τον (σε Δάσκαλο αρμόζοντα) υπερβατικό και γενναίο τρόπο, ο αληθινός δάσκαλος θα συντελέσει με την προσωπική/πολιτική του στάση στην ποιοτική αναβάθμιση της όλης Παιδείας.

Ο Σωκράτης δεν βγήκε ποτέ του απ' την Αθήνα, εκεί έμεινε και εκεί ήπιε και το κώνειο. Ας ζηλέψουμε κι εμείς οι ταπεινοί «κληρονόμοι» ένα μικρό ψήγμα απ' την γενναία σοφία του... «Ειλόμην αν αδικείσθαι ή αδικείν»

Εν κατακλείδι οι καλοί συνάδελφοι αλλά και οι εν τιμή διαμορφωμένες ‘μικρές' και μεγάλες συλλογικότητες τους, οφείλουν προσωπικά και πολιτικά (και όχι μόνο για την τιμή των όπλων) να διαβούν τον Ρουβίκωνα της τάλαινας εκπαιδευτικής αξιολογικής πυραμίδας, κλείνοντας ερμητικά τα αυτιά στις σειρήνες της κούφιας σε συλλογικό περιεχόμενο επικίνδυνης (για την περιεκτική προοπτική της κατακτημένης Δημοκρατίας μας) ηθικολογίας.

Να διεκδικήσουν πεδίο συλλογικής δόξης και τιμής λαμπρό και πολιτικά επιμερισμένο στο όνομα της Δημόσιας Παιδείας της Ισονομίας και του Δικαίου. Εδώ και τώρα να ακυρώσουν με την καθημερινή τους πρακτική το χάλι της παραλυμένης "Δημόσιας Ιδιωτείας".

Να στρώσουν πανηγυρικά το λιτό χαλί της Παιδαγωγικής Ελευθερίας και της Ζώσας Δημοκρατίας. Και όχι προσδοκώντας μοιρολατρικά κάποιους Άλλους "εφικτούς" Θαυμαστούς Καινούργιους Κόσμους(;) να υπεκφεύγουν της προσωπικής τους ευθύνης και (συ)στράτευσης στα μικρά και μεγάλα της ξυλευόμενης Δημόσιας Παιδείας, κελεύσματα. Εδώ και τώρα, σήμερα και αύριο, να μαρτυρήσουν ευθαρσώς την πολιτική και ηθική τους Αλήθεια.

Να αναπτύξουν δυναμικά την ηθική και πολιτική διαχείριση της καθημερινότητας τους και την συνεπαγόμενη απ' αυτήν αληθινή της προοπτική. Εδώ μπροστά στους μαθητές τους, μπροστά στην κάτω κοινωνία που τους περιμένει, να συντριβούν ως αληθινοί δάσκαλοι, συντρίβοντας το Στοιχειό που με την αποδομητική «επιδότηση» και τις καλπάζουσες «τρικλοποδιές» της πολυποίκιλης Ιδιωτείας κατατρώγει καθημερινά –[κι όχι μόνο κάθε δεκαπέντε, συνήθως Πέμπτη]- τις σάρκες των παιδιών μας.

Μα δεν υπάρχει Ελπίς; Όχι.

Υπάρχει ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ.

Προσωπικός και (της Πόλης) Πολιτικός. Υπάρχει η Τιμή και το Τίμημα (μικρό ή μεγάλο) της Ελευθερίας, της Παιδείας που δεν εκχωρείται για ένα κομμάτι πλαστικό «Ψωμί».

Κόντρα στην καταφανώς και προκλητικώς πλέον εκπίπτουσα "Βαρειά Βιομηχανία του Πολιτισμού" η εκ των πραγμάτων αναπόδραστα συναρτώμενη μ' αυτόν Παιδεία, ως ευρύτερη έννοια αλλά και ως θεσμικώς οργανωμένη Πολιτειακή Συντεταγμένη, του Δάσκαλου τον καθημερινό Αγώνα περιμένει. Η Παιδεία δεν έχει άλλη επιλογή παρά απ' το καθημερινό του Δασκάλου "ύψος" να υψωθεί ή πάλι απ' αυτό του εκπεσόντος "δάσκαλου" να τσακιστεί κι από "ψηλά" να πέσει.

http://www.protovoulia.net/arthra/ki_olo_giortazoyme.htm

Υπάρχει κι ο εν Τιμή -χωρίς των αξιωμάτων την αγοραστική τιμή και σκοπιμότητα- Πατριωτικός Πολιτικός Πόλεμος. Σ' αυτόν προσφεύγουμε αναγκαστικά όταν πρόκειται να υπερασπιστούμε σε άνιση μάχη μ' αγώνα τις (όποιες ακόμα εν συλλογική αληθεία και ενεργεία) Συνταγματικές Επιταγές.

Είναι ο μοναδικός απέναντι στην Έκπτωση της Παιδείας (συνταγματικά επιβεβλημένος) τρόπος για να εξασφαλίσουμε την (με πολύχρονους σκληρούς αγώνες) λειτουργική τους παρακαταθήκη στο Σήμερα και την "αναγκαστική" για μια στοιχειωδώς απαραίτητη αισιόδοξη δυναμική τους στο Αύριο.

Υπάρχει ΕΥΘΥΝΗ. Προσωπική και Πολιτική

Υπάρχει(;) ΕΥΘΙΞΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ

http://www.protovoulia.net/






Από

http://users.thess.sch.gr/veccio/AXIOLOGHSH.htm

Ανώνυμος είπε...

• ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ …
ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ …
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ … ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΠΑΕΙ
… μετά από 15 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ (ΤΟ ΠΟΛΥ) ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ …
…ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΧΤΥΠHΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ …
…ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ

–ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΦΕΡΤΟ ΠΙΣΩ…
Πώς να την πεις αλλιώς τη ΝΟΘΑ ΜΑΝΑ ΜΑΣ
σαν μας πετάει ξανά για φτου κι απ’ την αρχή υιοθεσία
να πας -μας λέει- να γεννηθείς σε χώρα που δεν έζησες
χωρίς ντροπή ανθρώπινη, των ζώων δόξαζε όπου βρείς την τίμια αγέλη
να κοροϊδεύει, να σου λέει … ΔΕΝ ΕΖΗΣΕΣ
η μάνα σου το λέει … ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ

Μέσα στα γκρι γραφεία ΤΗΣ, φτηνά αφρισμένα απάνθρωπα,
τον άθεο «Θεό» με δόλο προσκυνώντας, να εξασφαλίζει μιαρά,
ανίερα πώς να τα πεί κανείς της μάνας του τα φρικιασμένα βέλη, όταν σου λέει ορθά κοφτά: ΔΕΝ ΕΖΗΣΕΣ … Σ’ ΑΦΗΣΑ ΚΙ ΕΠΕΖΗΣΕΣ
Και ξέροντας ΚΑΛΑ η γειτονιά πώς να σιωπά;
Να πάρει άλλο γειτονάκι «καλοσύνης» να βαρέσει αμισθί το λάγνο το σκοπό;
της Λεβεντιάς της Μπέσας πού να βρεί κομμάτι Δούλινο
να στρώσει μ’ έξοδα φτηνά το «άγιο» Της τραπέζι…
Θε να σου πεί
-Ήσουν εδώ περαστικός …
σου κάναμε τη χάρη να επιζήσεις…
Ως γάρ εγγύς μας ήρθε πια ο μαύρος φρικαλέος ουρανός
να πας μονάχος σου … αλλού στης Παναγιάς το μοιρολόι ν’ ακουμπήσεις
του Νου και της Ψυχής τ’ απαλλοτρίματα
της Φύτρας σου της Ξένης τα Εγκλήματα
ΕΚΕΙ να πας να φτύσεις
Εκεί σου λέω -ξέρω από παληά- τράβα στην εξορία
υπάρχει Ανεκμετάλλευτη Μεγάλη Εμπειρία

Τυλίγοντας μες τα χαρτιά
τα χέρια της Ψυχής σου θα τα δέσει
κι ύστερα πως «πολιτισμένα και ορθόδοξα»
-σεμνά πως λεν οι σίκ και ταπεινά-
από τον Τέταρτο της Άττης Ουρανό
πώς να μην αυτοξεσκιστεί για πάντα τ’ Όνομα της
- σπιρτοντιβίνο δίχως Φώς-
κι αν από «λάθος» δεν αρπάξει δίχως πάθος να χαθεί
σε καλοκαίρι Άβατο σε πυροπαρανάλωμα
της Απονιάς «περήφανο» με λίγα λόγια Ανάλωμα
Μ’ αφού η Πατρίδα είναι Τόλμη κι Αρετή
στο Έρεβος της Αγριανθρωπιάς προτού για πάντα πέσει
ΚΑΠΟΙΟΣ από το σβέρκο να την πιάσει κι ας της πεί:

–ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΦΕΡΤΟ ΠΙΣΩ…


*************************************************
ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ …
ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ …
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ … ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΠΑΕΙ
… μετά από 15 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ (ΤΟ ΠΟΛΥ) ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ …
…ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ …
…ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ


Συνεχίζεται δυναμικά …

APATSI G13 είπε...

o Γιάννης λέει.....

Είναι γεγονός η συρρίκνωση των ανοιχτών μυαλών.Με τόσα που γίνονται στη χώρα, δεν είναι ανάγκη να τα αναφέρουμε, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις χάνουν.... χάνουν.Εχεις δίκιο Άννα αλλά μόνοι σας "χαμένα" όλα.Χωρίς τη ΠΑΣΚ και τα μέλη της δέν υπάρχειαγώνας και δικαίωση.Θα επανέλθω.Έχω πολλά να πω......

Ανώνυμος είπε...

Στης δηλώσεις του Κ. Στυλιανίδη Για την υπό όρους μονιμοποίησή τους το ΠΑΣΟΚ ένα την ανακοίνωση που είναι στην επίσημη δική τους σελίδα. http://www.pasok.gr/portal/gr/3/64075/7/7/1/showdoc.html
Φαίνεται ότι σε μερικούς ανθρώπους τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Το 1998 το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το περιβόητο νόμο για την αποτυχημένη, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με τον οποίο άφηνε χιλιάδες αναπληρωτές στο δρόμο. Ταυτόχρονα υιοθέτησε μια υβριστική στάση απέναντι στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Τι ακριβώς θα ήθελε ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ τους αναπληρωτές έπ’ αόριστο σε ομηρία; Να δίνουν και να ξαναδίνουν ΑΣΕΠ συνέχεια και να εργάζονται τελικά ως συμβασιούχοι μια ζωή. Αντί να σωπάσει από ντροπή για το πολύ πρόσφατο εκπαιδευτικό του παρελθόν ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ εκδίδει ανακοινώσεις.

Ένας συνάδελφος είπε...

Παρακαλώ διαβάστε τι γράφεται στη σελίδα :
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/2.html, τόσο στο κείμενο :
"Έχουν καταλάβει στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας σε ποια εποχή ζούμε;",όσο και στο σχόλιο που ακολουθεί(για το κείμενο)& ενημερώστε την αρμόδια ΕΛΜΕ, διότι δεν έχω εγώ τη δυνατότητα να το κάνω καθώς και την ΟΛΜΕ.

Τέτοιες αστήρικτες, ανυπόστατες, ανώνυμες και απαράδεκτες κατηγορίες για τον κλάδο μας δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες!

Σας ευχαριστώ.

Βασίλης Μπάνος είπε...

Θα ενημερώσω την ΕΛΜΕ γιά το θέμα της Μίκρας. Ωστόσο τα κακόβουλα ανώνυμα δημοσιεύματα δεν μπορούμε, δυστυχώς, να τα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε μόνο μία δυνατότητα : να φροντίσουμε ώστε να επικρατήσει στη συνείδηση του κόσμου η θετική εικόνα γιά τον εκπαιδευτικό και το έργο του. Τότε δεν θα μπορούν να μας βλάψουν τέτοια σχόλια.